U bent hier: Nieuws & referenties » Community management #Realty2016

Wat houdt me bezig

Community management #Realty2016

Beheer van de online communicatie tijdens de vakbeurs Realty 24 mei 2016

Deze week mag ik even op verplaatsing naar Tour & Taxis Brussel voor deze prestigieuze vakbeurs in de vastgoedsector.  Na een leuke samenwerking met Gregory Olszewski tijdens Matexpo werd me gevraagd om ook tijdens deze beurs de online community te beheren. Met plezier natuurlijk! ;) 

De aanpak is enigzins anders dan tijdens Matexpo. Matexpo bracht een zeer groot, én breed publiek op de been. Zowel professionals als de enthousiaste bouwvakker die daar de nieuwste materialen kwam bewonderen.
Op Realty duidelijk een ander verhaal: enkel top-level professionals uit de vastgoedsector komen hier 3 dagen samen om te netwerken. Geen Facebook of snapchat dus, maar Twitter en Linkedin.

Op Linkedin beschikt Realty over een eerder passieve groep. Mijn advies aan Realty zou zijn om die om te zetten naar een bedrijfspagina. De voordelen daarvan zijn dat je als organisatie kan communiceren, waar in een groep de leden onderling de interactie moeten op gang brengen.  Voor Linkedin hebben we dus geen actieve aanpak tijdens de beursdagen, behalve een dagelijkse post met de highlights en updates.

Op Twitter is de aanpak wel zeer actief. Met een 1.162 volgers bereikt Realty een groot deel van de beoogde bezoekers. Mijn taak bestaat uit verschillende zaken:

MONITORING

Via het Obi4Wan monitoring tool schuim ik de online kanalen af naar vermeldingen rond deze Realty beurs. Indachtig dat niet iedereen de correcte hashtag of twitter account ken en gebruikt zoeken we via een complexe query dus naar allerlei combinaties van de beursnaam, sector termen in combinatie met beurs en expo termen.  Enthousiaste tweets van bezoekers en exposanten worden dus opgepikt en beantwoord of geretweet.

PROMOTEN VAN DE HASHTAG

Door zowel bezoekers als exposanten aan te moedigen om dezelfde hashtag te gebruiken zorgen we voor herkenbaarheid en een definieerbare stroom berichten over dit event. De hashtag zorgt ervoor dat een brede groep geinteresseerden (dus ook de thuisblijvers) kunnen volgen wat zich op de beursvloer afspeelt. Met pre-defined tweets in de voorafgaande communicatie (mailings, registratie) werden bezoekers reeds aangemoedigd om hun enthousiasme te delen:

 

PRAKTISCHE COMMUNICATIE

Informatie over bereikbaarheid, parking, shuttles, free wifi, oplaadpunten, seminars, VIP bezoekers, ...
Door zelf op de beursvloer aanwezig te zijn kan ik vinger aan de pols houden en inspelen op de actualiteit: 

terug naar overzicht